Wednesday, June 30, 2010

The Phantom Eye (short)


The Phantom Eye (1999)

Pole küll tegemist väga lühikese lühifilmina ja algeliselt see jooksis telekast mini-seriaalina. Siiski jookseb ta kokku natu üle tunni ja täispika filmi hulka ta päris ei lähe. Vähemalt imdb seda filmiks ei loe. Siiski on tegemist väga huvitava filmikesega, kus kuri peategalne on tuntud produtsent ja režisöör härra Roger Corman ise.


Catherine (Sarah Aldrich - "Big Bad Wolf") ja Joey (David Sean Robinson - "The Wedding Singer") on kaks filmitudengit, kes saavad internideks ühes telestuudios, kus näidatakse vanakooli õudukaid ja mille juht on Dr. Gorman (Roger Corman - http://www.imdb.com/name/nm0000339/). Dr. Gorman annab neile mõlemale ülesandeks ülesse leida film"The Phantom Eye" enne keskööd. Seda otsima minnes lähevad nad lahku, et seega leiavad nad filmi kiiremini ülesse. Kuid järsult leiavad nad ennast ühes pimedas ruumis ja nende ümber on üks hunnik uksi. Nende uste taga on õudusfilmid, mis elavad oma elu. Dr. Gorman peagi mainib meie peategelastele, et leida film "The Phantom Eye", tuleb neil astuda ühest neist ustest sisse ja seal otsida. Ainukene viis filmidest välja pääseda on leida viis tappa kurjus ja ise mitte ära surra. Kõik see tuleb neil teha ennem keskööd, või on nende eludel lõpp. Seega elavad Joey ja Catherine läbi mitu erinevat õudukat eri ajastustel. Alates tummfilmidest kuni 60date õudusfilmideni. Kas neil õnnestub leida "The Phantom Eye" ennem keskööd, või surevad nad juba ennem mõnes õudukas?


Väga huvitav väikene film, mis omab vägapalju lahedaid õuduka tegelasi nagu Dracula, verejanulised mutant taimed, kurjad tulnukad, veekoletised, muumiad, segi keeranud inimesed, tapja nukud, nõiad jne. Kõigile õudusfilmi fännidele peaks see väikene õuduskomöödia vägagi meeldima. Suht vähese eelarvega, aga siiski väga hästi tehtud filmikene. Väga sobilik Halloweeni aegseks vaatamiseks nii päeval, kui ka hilja õhtul.

Lõppvaatus: 7/10

No comments: