Sunday, June 27, 2010

Trick 'r Treat


Trick 'r Treat (2008)

"Seasons Greetings" lühimultika põhjal vändatud film, mis üritab ekraanile tuua Halloween-i traditsioonid ja võlu. Samas stiilis tehtud film nagu "Creepshow", "Twilight Zone the movie", "Tales From The Darkside the movie", "Body Bags" jt. Siiski, kas see on sama hea, kui eelpool mainitud filmid või jääb ta neile alla?


Film räägib mitmest erinevast jutust, mis kõik leiavad aset samal õhtul. Algusest peale kohtame üht müstilist Halloween-i trick or treaterit, kes tapab filmi esimese tegelase ja peale seda lähme tagasi õhtu algusesse. Näema üht poissi, kellele ei meeldi Halloween ja käib ringi lõhkudes kõrvitsapäid ja varastades teiste komme. Õigepea satub ta oma kooli direktori (Dylan Baker - "Fido", "The Cell") maja ette, kes räägib talle, kui tore Halloween on ja, kes selle õhtu reeglitest kinni ei pea, sellel võib halvasti minna. Direktor ulatab talle shokolaadi, mis on mürgitatud ja poiss oksendab oma siskonna välja. Seepeale läheb direktor teda oma taha aeda matma, kust leiame veel hunniku laipu, kes pole Halloween-i traditsioonidest kinni pidanud. Edasi kohtume viie noore lapsega, kes koguvad kõrvitsaid, et viia linna lähedal oleva kuristiku juurde. Nimelt sellepärast, et sealt olevat kunagi, 50detal Halloween-i päeval, alla sõitnud koolibuss täis lapsi. Nimelt olid need lapsed natukene vaimse puudega ja vägivaldsed ja nende vanemad ei tahtnud enam nendega tegemist teha. Seega maksid nad bussijuhile, et too nad ära tapaks. Vähemalt nii see kohalik legend räägib. Liftiga alla minnes leiavad nad lõpuks vastuse, kas see legend on tõsi või mitte ja avastavad midagi veelgi hirmuäratavamat, kui kuulujutud.
Järgmisena leiame neli noort tüdrukut, kes on minemas peole. Neist noorim Laurie (Anna Paquin - "X-Men", "Darkness") on, aga selline vaikne ja tal pole veel kaaslast keda peole tuua. Seega laseb ta oma õel ja sõpradel ees minna. Hiljem teel peole kohtab ta üht müstilist meest mustas, kes tundub tahtvat Laurie-le halba, kuid kõik ei ole selline kuidas näib.
Viimaks kohtame üht vana meest, kes ei salli ei Halloweeni ega üldse inimesi vaid elab üksinda pimedas oma majas. Tänu sellele ilmub tema majja üks külaline, kes üritab mehe panna taas Halloween-i armastama ükskõik, mis meetodil. Isegi, kui see tähendab vanamehe enda surma.


Vastus küsimusele, kas see film on sama hea nagu "Creepshow" ja teised, siis see on üks kindel JAH. Tõesti üks film, mis on automaatselt klassika. Ideaalne Halloween-i film. Siiani olen pidanud Halloween-i parimateks filmideks "Creepshow" ja "Tales From The Darkside"-i, kuna need omavad hästi seda Halloween-i hõngu. "Trick 'r Treat" on jällegi täpselt selle jaoks tehtud ja see on tulnud väga hästi välja. Eriti see müstiline Halloween-i olend oma lapseliku ja deemonliku sarmiga. Kõik, kes hindavad müstilisi õudukaid ja Halloween-i armastajatele on see film kindlasti üks, mis vähemalt mitu kord üle vaadata. Ainukene asi mille üle siin vinguda on, et film on väga lühike, kuid isegi sellest piisab.

Lõppvaatus: 9/10

No comments: