Tuesday, June 29, 2010

Kindred: The Embraced (seriaal)


Kindred: The Embraced (1996)

Ma ei ole kunagi osalenud, ega tea ka eriti midagi päris elu rollimängudest aka LARP. Seega ei oska kommenteerida kohapealt, kui hästi see sari on tehtud, mis on põhimõtteliselt Vampire Masquerade-i rollika järgi tehtud sari. Siiski ma tean, et Vampire Masquerade: Bloodline on väga sarnane sellele sarjale, kuigi ka mäng on rohkem rollika järgi tehtud, kui sarja järgi. Siiski iga vampiiri fanatt peaks olema seda mängu mänginud ja peaks olema vägagi huvitatud sama tüüpi sarjast. Kuna selle sisu on vägagi suur lahti seletamine, siis ma seda ei hakka hetkel siin tegema. Kes mängu ja rollikaga kursis see peaks kõigest aru saama ja see, kes pole peab võibolla ennem netis ringi otsima, kui tahab teada, mis terminid on ja mida nad tähendavad.


Kõik toimuv leiab aset San Franciscos, mille vampiiri prints on Ventrue klannist Julian Luna (Mark Frankel - "Fortune Hunter"), kes maailmale tuntud, kui maffia boss. Tänu sellele on temast huvitatud üks dektektiiv Frank (C. Thomas Howell - "The Hitcher", "The Outsiders"), kelle kinnisideeks on ta vahele võtta. Siiski avastab Frank peagi, et Julian on midagi hoopis muud, kui maffia boss. Kuna vampiirid ei taha, et surelikud neist teaksid, siis on kõik kes neist teada saavad, kas vampiirideks muudetud või need inimesed lihtsalt kaovad. Julian aga otsustab, et Frank võib olla edasi inimene ja loodan, et Frank saab talle olla abiks, kuigi Frank seda eriti ei taha. Siiski on terve sarja vältel neil omad lahkarvamused, kuid suudavad siiski üksteist väga hästi taluda. Vampiiri klanne on siin sarjas 5: Ventrue, Gangrel, Brujah, Toreador ja Nosferatu, kuid aegajalt mainitakse, ka muid klanne, aga neid näidatakse ja räägitakse väga vähe. Samuti on mainitud ka libahunte, kuid nendest midagi siin näha pole. See eest suudavad kõik vampiirid end huntideks muuta, kui soovivad. Põhi stoori sarjas on, kuidas Brujah-i peavampiir Eddie Fiori (Brian Thompson - "Cobra", "Moon 44") üritab Julian-ist lahti saada ja ise San Francisco printsi troonile asuda. Teine põhi stoori, mis igas osas aset leiab on erinevad viisid, kuidas keegi vampiiride maskeraadi reegleid murrab ja seega tuleb leida viis, kuidas see inimene või vampiir korrale kutsuda ja maskeraadi kaitsta.


Kahju, et sarjale teist hooaega ei tulnud, kuna tegijatele tundus, et sari oli tavavaatajale liiga keerule ja kuna Julian Luna-t mänginud Mark Frankel suri mootorratta õnnetuses suht mõni aeg pärast selle sarja lõpetamist ja usun, et keegi teine Julian Luna rollis poleks sobinud. Ainult 8 osa on terves hooajas, aga sellele vaatamata on tegemist päris laheda sarjaga, kui oled vampiiri temaatikast huvitatud ja veelrohkem, kui oled Vampire Masquerade: Bloodlines-i mänguga kursis. Kahju ainult, et Malkavian-i klanni siin sarjas ei olnud. See oleks lahe olnud. Loodetavasti tuleb kunagi sellele sarjale uusversioon ja rohkem osi, aga kas see on siis sama hea või parem või midagi hoopis muud? Ei tea. Igatahes igale vampiiri fanatile ja Bloodlines-i mängu fännile peaks see sari vägagi meeldima. Ülejäänudele võib veits segaseks jääda, aga eks see jää enda otsustada ja vaadata.

Lõppvaatus: 9/10

No comments: