Sunday, July 25, 2010

Neon Maniacs


"Neon Maniacs" (1986)

Kuna ma sain nüüd tööle, siis pole olnud enam eriti aega, et midagi kirjutada. Siiski tahaks vähemalt ühegi arvustuse kuus teha, kuigi nädalas tahaks vähemalt kaks kirjutada. Eks näis. Igatahes juba pikemat aega on olnud tahtmine teha "Neon Maniacs"-ist arvustus. Seega asume filmi enda juurde.


San Francisco öistel tänavatel on liikumas ringi väga vägivaldsed olendid, kelle ohvriteks on kõik, kes neile ette jäävad. Kust nad tulid ja miks nad sellised on? Keegi ei tea. Natalie (Leilani Sarelle - "Basic Instinct") on aga üks neist väheseid, kes elab nende rünnaku üle. Olles ühel õhtul oma sõpradega väljas kohtavad nad neid kahtlaseid olendeid, kes tapavad kõik Natalie sõbrad ära. Kuid mingil põhjusel need olendid lahkuvad järsult ja Natalie on ainukene ellujääja. Politseinikud ei leia kuriteo paigalt, aga mitte mingeid tõendeid peale kahtlase kollakasrohelise löga. Paula (Donna Locke) on suur õudusfilmide fänn ja, kui ta kuuleb, et Natalie nägi mingi kahtlasi mutante on ta kohe huvitatud sellest. Natalie, aga ei taha temaga rääkida ja seega läheb Paula ise kuriteo paigale uurima, kes nood sellised olla võisid. Kahtlast lima jälgides jõuab Paula Golden Gate silla juurde, mille juures lõppeb lima rada. Järsult aga kuuleb ta, et keegi tuleb ja ta jookseb põõsasse peitu. Sealt näeb ta kuidas mingit väga grotesksed mutandid uksest välja ilmuvad ja üks neist komistab ja ta käsi kukub porilompi. Seepeale hakkab selle käsi sulama nagu ta oleks happesse kukkunud. Peagi koheselt hakkab vihma sadama ja need mutandid taanduvad peale seda tagasi oma ruumi, kui mitte ennem kui nad märkavad Paulat põõsas. Peale seda suudab Paula veenda Natalie-t, et need mutandid on nii tema kui Natalie jäljel ja nad on ohus. Nende ainus relv nende vastu on vesi, mis tundub olevat nendele olendite suur nõrkus. Kas nad aga suudavad peatada need mutandid ja leida vastuse, mis või kes nad üldse on?


Väga sürr film, mis on küll väga lahedate effektidega, aga stoori on veits segane ja auklik, mis teeb kokkuvõttes filmi kogemuse veits segaseks. Nimelt, kust ja miks ja kes need mutandid on me ei saa mingit vastust. Samas eks see alguses lisab filmile oma müstika ja õudustunde, aga kuna vastust me ei saagi, siis jätab veitsa pettunud mulje, kuna need mutandid on filmi kõige huvitavamad tegelased ja neist ei saa ei mingit tagastoori. Samas saab oletada, et nad kõik on mingi eri aegadest: indiaanlane, samurai, koopainimene, robot jne. Ilus vaadata ja vägagi sürrilt lahedad stseenid (taevast sajab verd), aga film, kui tervik tundub kuidagi väga poolik ja segane. Siiski igale mutantide ja friikide ja 80date B-õudukate fännidele peaks see film piisavalt lõbu pakkuma.

Lõppvaatus: 5,3/10

No comments: